Овочі, тушковані з сиром тофу

14 4

Овочі тушатся з сиром тофу і прянощами в кокосовому молоці.

Продукти
  • Капуста білокачанна (шаткована) - 1,5 склянки
  • Гриби шиітаке (різані скибочками) - 1 склянка (90 г)
  • Морква (різана кружечками завтовшки 0,5 см) - 0,5 склянки
  • Сир тофу (нарізаний кубиками 2,5 см) - 450 г
  • Помідори свіжі (різані часточками 2,5 см) - 2 шт.
  • Олія рослинна - 1 ч. л.
  • Цибуля шалот (нарізаний соломкою) - 1 склянка
  • Імбир (подрібнений на тертці) - 1 ст. л.
  • Куркума мелена - 1 ч. л.
  • Перець чилі свіжий (нарізаний соломкою) - 1 шт.
  • Вода - 1 склянка
  • соєвий Соус - 3 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Молоко кокосове - 400 г
  • Базилік, листя свіжі (порвані) - 0,5 склянки
  • Цибуля зелена (різаний) - 0,25 склянки
  • Рис варений, гарячий - 2 склянки
  • Лайм - 4 зубчики
Приготування

Як робити: Овочі, тушковані з сиром тофу? Дуже просто читайте далі...

1. У великій чавунній каструлі (казанку) на середньо-сильному вогні розігріти рослинне масло. Висипати цибулю, готувати, помішуючи, близько 2 хвилин.

2. Зменшити вогонь до середнього. Додати в каструлю куркуму, імбир, чилі і часник, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Викласти капусту, гриби і моркву, готувати, помішуючи, приблизно 2 хвилини.

3. Залити овочі 1 склянкою води, додати соєвий соус, сіль і кокосове молоко, довести до кипіння. Викласти в каструлю нарізаний сир, зменшити вогонь і тушкувати овочі близько 5 хвилин. Потім викласти в каструлю помідори, готувати ще 3 хвилини. Ввести листя базиліка і зелений лук.

Подавати блюдо з рисом і часточками лайма.

Вгору