Відкритий ягідний пиріг

13

Відкритий пиріг з пісочного тіста з начинкою з смородини, аґрусу і слив.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 300 г
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Масло вершкове (порізані кубиками) — 180 г
  • Вода крижана — 3 ст. л.
  • *
  • Для начинки:
  • Агрус (перебраний) — 200 г
  • Чорна смородина — 300 г
  • Сливи червоні або жовті, великі (різані) — 4 шт
  • Цукор — 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
  • Яйце (розділена на жовток і білок) — 1 шт.
  • Мигдаль мелений — 1 ст. л.
  • Молоко — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л. (для присипки)
Приготування

Як робити: Відкритий ягідний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати відкритий ягідний пиріг:

1. У великій мисці змішати борошно і цукор. Додати вершкове масло, добре перемішати, до крошкообразного стану. Ввести достатню кількість води, щоб вийшло однорідне тісто.

2. Сформувати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Тим часом приготувати начинку. Всі ягоди скласти в миску, додати цукор, крохмаль і сливи, добре перемішати.

4. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Велике деко змастити олією.

5. Робочу поверхню злегка присипати борошном, викласти на неї охолоджене тісто і розкачати в диск діаметром 20 см. Перекласти тісто на деко. Змастити тісто яєчним білком і присипати меленим мигдалем. Викласти на тісто ягоди, розташовуючи їх як можна ближче до центру кола, краю підігніть наверх.

6. Яєчний жовток злегка збити виделкою з молоком, змастити цією сумішшю підігнуті догори краї. Відкритий ягідний пиріг присипати цукром. Помістити пиріг в духовку на 20-25 хвилин, до золотистого кольору.

Подавати відкритий ягідний пиріг гарячим.

Вгору