Відкритий пиріг з яблуками і сливами

14 9 40 хв. 110 хв.

У мене були сливи і бажання що-небудь спекти! Переглянувши з десяток рецептів, я не знайшла підходящий. І ось, придумала сама...

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 400 г
  • Маргарин - 75 г
  • Яйце - 1 шт
  • Молоко - 200 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі (саф-момент) - 11 г
  • Цукор - 80 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Для начинки:
  • Яблука - 400 г
  • стиглі Сливи - 300 г
  • Цукор - 50 г
  • Сухарі мелені - 50 г
  • Сік 1/3 лимона
  • Для заливки:
  • Яйце - 1 шт
  • Молоко - 2 ст.л.
Приготування

Як робити: Відкритий пиріг з яблуками і сливами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати відкритий пиріг з яблуками і сливами:

Замісимо тісто. Для цього просіяне борошно змішати з дріжджами, цукром і ванільним цукром. Вбиваємо в борошно яйце і вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Поступово вливаючи тепле молоко, замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук.

Скачуємо тісто в кулю і ставимо в тепле місце на 30-40 хв.

Готуємо начинку. Яблука миємо, вирізаємо серцевину, нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік, цукор, мелені сухарі. Все добре перемішуємо.

Сливи очищаємо від кісточок і шкірки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Коли тісто збільшиться в 2 рази, ми його ще раз перемішуємо і відокремлюємо від нього 1/4 об'єму для прикраси-решітки.

Шаг №2

Інше розгортаємо в пласт, товщиною 1 див Розкатаний пласт кладемо на змащений маслом деко, вирівнюємо і загинаємо краю на 1,5-2 див.
Зверху викладаємо яблука і прикрашаємо половинками злив.

Шаг №3

Поверх начинки робимо решітку з залишився тесту.
Яйце збиваємо з молоком і рівномірно виливаємо зверху.
Все акуратно наколюємо виделкою і відправляємо пиріг з яблуками і сливами в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин до золотавої скоринки.

Відкритий пиріг з яблуками і сливами готовий. Приємного апетиту!

Вгору