Відкритий дріжджовий пиріг з сирною начинкою

16 12

Ось така ватрушка-ватрушище вийшла. Смачно - словами не передати!

Продукти
  • *Для тіста:
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі - 7-8 г
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Ванілін - 2 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Кефір - 0,5 склянки
  • Маргарин - 100 г
  • Борошно - 650-700 г
  • Масло рослинне (при обробленні тіста) - 2 ст. ложки
  • *Для начинки:
  • Сир - 500 г
  • Манка - 2 ст. ложки
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Яйце - 1 шт
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 г
  • Ванільний цукор - 3 г
  • *Для заливки:
  • Жовтки - 2 шт.
  • Сметана - 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати відкритий дріжджовий пиріг з сиром:

Маргарин розтопити і відставити, щоб трошки охолов.

Шаг №2

Молоко підігріти до температури 35-40 градусів. Змішати з дріжджами, сіллю, цукром і ванільним цукром.

Шаг №3

Додати кисле молоко і вже трохи охолола, маргарин. Перемішати.

Шаг №4

Не перестаючи перемішувати, поступово додавати борошно.

Шаг №5

Замісити дуже м'яке тісто. Загорнути його в пакет і залишити на годину.

Шаг №6

Приготувати начинку - змішати сир, яйце, цукор, ванільний цукор і манку. Все ретельно розтерти виделкою.

Шаг №7

Формувати відкритий дріжджовий пиріг потрібно відразу на деко або на пергаментним папері.
Відокремити від тесту приблизно чверть або п'яту частину.
інше тісто руками розтягнути, формуючи круглу коржик. Щоб тісто не липло до рук, руки добре змастити рослинним маслом.

Шаг №8

Далі я опишу, як формувала бортик. В принципі, його можна формувати як зручно.

Краї тіста нарізати. З частини решти тіста сформувати бортик і викласти його на пиріг.

Шаг №9

Смужки тесту через одну перегнути через бортик і ретельно приліпити всередині. Залишилися смужки підігнути вниз.

Включити духовку.

Шаг №10

Акуратно розподілити усередині конструкції начинку. Так як тісто дуже м'яке, начинку потрібно викладати і розподіляти поступово, щоб тісто не порвалося.

Шаг №11

Приготувати заливку: змішати жовтки і сметану.

Шаг №12

Якщо залишилося тісто, сформувати прикраси за смаком. Зверху відкритий дріжджовий пиріг з сиром ретельно покрити заливкою.

Шаг №13

Випікати відкритий дріжджовий пиріг з сиром в духовці, розігрітій до 200 градусів 40-50 хвилин (до золотисто-коричневого кольору).

Вгору