Гострий м'ясний соус

9 10

Яловичина гаситься з квасолею в пікантному томатному пюре.

Продукти
  • Яловича вирізка (різана шматочками 5 см) - 900 г
  • Квасоля варена - 6 склянок
  • Помідори, консервовані без шкірки (рубані) - 800 г
  • Перець болгарський зелений (рубаний) - 2,5 склянки
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (рубана) - 2 склянки
  • Кумін мелений (зіра) - 2 ч. л.
  • Часник (подрібнений) - 6 зубків
  • Перець чилі-анчо (нарізаний шматочками 5 см) - 60 г
  • Бульйон яловичий - 4 склянки
  • Олія рослинна
  • Сіль - 0,75 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Сметана - 10 ст. л.
  • Кінза свіжа (рублена) - 0,25 склянки
  • Часточки лайма для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Гострий м'ясний соус? Дуже просто читайте далі...

1. У великому сотейнику на середньому вогні розігріти 1 столову ложку оливкової олії, висипати цибулю, смажити, помішуючи, близько 8 хвилин, до золотистого кольору. Додати кумін, часник і чилі, готувати, помішуючи, близько 3 хвилин, до м'якого стану. Викласти помідори, залити бульйоном і довести до кипіння. Накрити сотейник кришкою, зняти з плити і дати настоятися при кімнатній температурі близько 20 хвилин.

2. Пюрировать вміст каструлю двома порціями, перелити пюре у велику миску. Відставити в сторону.

3. У великій чавунній каструлі на срдене-сильному вогні розігріти 1 столову ложку оливкової олії, викласти м'ясо і смажити, помішуючи, до коричневого кольору з усіх сторін, близько 10 хвилин. Перекласти смажене м'ясо на тарілку.

4. В ту ж каструлю налити трохи олії, викласти болгарський перець, готувати, помішуючи, близько 8 хвилин, до коричневого кольору. Вилити в каструлю підготовлене пюре, викласти м'ясо, довести масу до кипіння. Накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і варити м'ясо близько 1 години, до м'якого стану. Потім ввести квасоля, готувати ще 20 хвилин. Посолити і поперчити соус за смаком.

Подавати соус з будь-яким гарніром. Перед подачею покласти в кожну порцію трохи сметани і посипати кінзою. Можна подати з часточками лайма.

Вгору