Гостре м'ясо по-аргентинськи в горщику

11

М'ясо смачне, в міру гостре (я не поклала багато паприки). А ось соус досить гострий.

Продукти
  • М'ясо яловиче - 600г
  • Сало - 100г
  • Цибуля - 4 цибулини
  • Перець солодкий - 3
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія рослинна - 1 ст. ложка
  • Чебрець свіжий або сухий
  • Паприка
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  • Цедра з половини лимона
  • Цукор-рафінад - 2 шматочки
  • Бульйон - до 300г
Покрокове приготування

Шаг №1

З м'яса зрізаємо плівки і сухожилия.С обрізків зваримо бульйон.
Миємо й чистимо овощи.Перец очистимо від насіння і поріжемо півкільцями.

Шаг №2

М'ясо ріжемо шматочками 2х2см.
Цибулю, часник і сало дрібно поріжемо.

Шаг №3

На сковороді розігріємо рослинне масло, обсмажимо на ньому сало, потім додати цибулю і часник і злегка обсмажимо.

Шаг №4

Потім обсмажимо м'ясо. Посолити його, поперчити, посиплемо паприкою за смаком. В рецепті 1 ст. ложка паприки, але для нас це багато. Покладіть стільки, скільки вважаєте за потрібне.

Шаг №5

Перекладаємо м'ясо в горщики. Якщо у вас є один горщик відповідного розміру, можна готувати в ньому. Я розклала м'ясо в два менших горщика. Додаємо підсолений бульйон, щоб доходив до краю м'яса. Якщо немає бульйону, можна взяти воду.
Посипаємо чебрецем або викладаємо по гілочки чебрецю зверху. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку. Тушкуємо м'ясо 50 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Шаг №6

Додаємо в горщики порізаний перець і знову ставимо в духовку на 15 хвилин. Тепер покладемо в горщики по 1 кубику цукру-рафінаду і посиплемо лимонною цедрою. Ще на 15 хвилин поставимо в духовку.

Шаг №7

За цей час, що м'ясо гаситься, можна зварити рис. З рисом гостре м'ясо по-аргентинськи особливо смачно.
Приємного апетиту!

Вгору