Гостренькі баклажани

10

Заготівля баклажанів на зиму, в овочевому маринаді, з перцем, морквою і часником.

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Перець гіркий — 0,5-1 шт. (за смаком)
  • Морква — 1 шт
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Цукор — 3 ст. ложки
  • Оцет столовий 9% — 3 ст. ложки
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки
  • Вода — 150 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Баклажани нарізати кружечками, товщиною 1-1,5 див

Шаг №2

Пересипати баклажани сіллю і залишити на годину, щоб позбутися гіркоти.

Шаг №3

Перець солодкий розрізати навпіл і очистити від насіння.

Шаг №4

Гіркий перець розрізати навпіл, використовуючи половинку без насіння (або використовувати цілий перець, також очищений від насіння).

Шаг №5

Моркву нарізати кружечками.

Шаг №6

Часник очистити.

Шаг №7

Перець, моркву і часник подрібнити (наприклад, з допомогою кухонного комбайна).

Шаг №8

Овочеву заправу викласти в каструлю. Влити воду, масло.

Шаг №9

Додати цукор.

Шаг №10

Додати сіль.

Шаг №11

Влити оцет.

Шаг №12

Довести овочевий маринад до кипіння.
Баклажани промити, викласти в каструлю з маринадом.

Шаг №13

Довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 10 хвилин. Проварити ще хвилин 10 — баклажани повинні стати м'якими.

Шаг №14

Викласти овочі у підготовлену банку. Банку закрити (закатати) кришкою, перевернути, укутати і залишити на 5-6 годин. Потім консервовані баклажани можна ставити на зберігання.

Вгору