Гостра курка-каррі

14 4

Куряче філе готується з перцем чилі і порошком каррі.

Продукти
  • Куряче філе — 400 г
  • Олія рослинна — 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний соломкою) — 1,5 склянки
  • Імбир свіжий (подрібнений) — 1 ст. л.
  • Часник свіжий (подрібнений) — 1 ст. л.
  • Каррі порошок — 1 ч. л.
  • Перець чилі червоний, сушений (розрізаний навпіл) — 3 шт.
  • Кінза свіжа (рублена) — 1/3 склянки
  • солоні Горіхи кешью (смажені, рубані) — 0,25 склянки
  • Рис відварний, гарячий (на гарнір) — 3 склянки
  • Для соусу:
  • Бульйон курячий — 0,5 склянки, Вода — 3 ст. л.
  • Соус рибний — 1,5 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Оцет рисовий — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Гостра курка-каррі? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати соус. Всі інгредієнти для соусу змішати в мисці, відставити убік.

2. Куряче філе порізати смужками шириною 0,5 см і завдовжки 7,5 див.

3. Вок або іншу велику сковороду розігріти на сильному вогні, додати 1 ст. ложку рослинної олії. Викласти на розігріту сковороду половину курячого м'яса, смажити, помішуючи, близько 2 хвилин. Перекласти смажене м'ясо в миску. У сковороду додати ще 1 ст. ложку масла, викласти залишився м'ясо, обсмажити і перекласти в ту ж миску.

4. У ту ж сковороду додати 1 ч. ложку масла, висипати цибулю, імбир і часник, смажити, помішуючи, близько 1 хвилини, до золотистого кольору. Додати перець чилі, порошок каррі і готувати ще приблизно 30 секунд.

5. Додати в сковороду соус і смажене куряче м'ясо, смажити, помішуючи, близько 1 хвилини.

6. Викласти куряче рагу на тарілку, посипати кінзою і кешью. Подавати курку-каррі з вареним рисом.

Вгору