Гостра кабачкова ікра

7

Кабачкова ікра — рецепт дуже популярною закуски з овочів. Поряд з смаженими і фаршированими кабачками, найбільш просте і смачне блюдо — кабачкова ікра. Рецепт її приготування не один, але, незважаючи на простоту закуски, у кожної господині виходить своя кабачкова ікра. Рецепт може включати додаткові інгредієнти, крім кабачків, моркви і цибулі. Наприклад, щоб ця закуска з кабачків вийшла більш гострою, ікру можна додати гострий перець.

Продукти
  • Кабачки — 500 г
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Перець гострий — 1 шт.
  • Масло рослинне — 4 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування гострої кабачкової ікри.

Шаг №2

Як приготувати кабачкову ікру гостру:

Кабачки вимити, очистити і дрібно нарізати.

Шаг №3

Морква вимити, очистити і нарізати кружечками.

Шаг №4

Цибулю і часник очистити, вимити і нарубати.

Шаг №5

Стручок гострого перцю вимити, видалити насіння і подрібнити.

Шаг №6

Змішати Кабачки з морквою, цибулею і гострим перцем, викласти на сковороду, додати олію, сіль, влити трохи води (100 мл) і тушкувати до готовності під кришкою (40-50 хвилин на середньому вогні).

Шаг №7

Потім протерти через сито або подрібнити блендером.

Шаг №8

Знову викласти у сковороду, влити трохи води (50 мл) і тушкувати, помішуючи, протягом 5 хвилин.

Шаг №9

Готову ікру гостру з кабачків остудити, викласти в підготовлене блюдо, посипати часником і подати до столу.

Вгору