Гостра квасоля

Дуже смачно. Піде і як гарнір, і як самостійне блюдо.

Продукти
  • Квасоля - 1 кг
  • Свинина - 300 г
  • будь-які Копченості (у мене ковбаски)
  • Капуста - 1/4 середнього вилка
  • Помідор
  • Цибуля
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 4 зубки
  • Томатна паста
  • Перець солодкий
  • Перець пекучий
Приготування

Як робити: Гостра квасоля? Дуже просто читайте далі...

1. Замочуємо квасолю на 2-4 години, краще на ніч. Відварюємо до м'якості. При варінні можна додати чайну ложку соди - квасоля буде м'якше і не перетравиться.

2. М'ясо ріжемо маленькими шматочками, обсмажуємо до золотавої скоринки. Додаємо копченості і дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля зарум'яниться, перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю.

3. Ріжемо капусту, тремо моркву на тертці, додаємо до м'ясних продуктів і тушкуємо хвилин 10.

4. Далі додаємо дрібно порізаний перець і помідор, три ложки томатної пасти, тушкуємо хвилин 20.

5. Закладаємо квасоля, доливаємо води, щоб було на два пальці вище.

6. Гострий перець (1/2 середнього стручка) ріжемо дрібно. Додаємо лавровий лист, розім'ятий у руках.

7. Тушкуємо до готовності капусти. Після виключення додаємо зелень і часник (я тру на тертці). При подачі додаємо сметану.

Приємного апетиту!

Вгору