Гостра аджика з помідорів з яблуками, на зиму

11

Як же взимку без гострої аджики? Готуємо смачну приправу з овочів і яблук, з гострим перцем і часником.

Продукти
  • Помідори — 2,5 кг
  • Перець солодкий — 1 кг
  • Перець пекучий — 200 г
  • Часник — 200 г
  • Морква — 1 кг
  • Яблука — 1 кг
  • Олія рослинна — 200 мл
  • Цукор — 0,5-0,75 склянки
  • Сіль — 30 г, Зелень петрушки — 1 пучок
  • Зелень кропу — 1 пучок
Приготування

Як робити: Гостра аджика з помідорів з яблуками, на зиму? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 3,5 л готового продукту.

Покрокове приготування

Шаг №1

Зелень вимити, осушити.

Шаг №2

Часник очистити.

Шаг №3

Очистити, вимити моркву.

Шаг №4

Помідори вимити, розрізати на частини, вирізати плодоніжку.

Шаг №5

Болгарський перець вимити, видалити насіння.

Шаг №6

Вимити гіркий перець, відрізати тільки хвостики.

Шаг №7

Яблука вимити, очистити, розрізати на частини, видалити серцевину.

Шаг №8

Окремо в миску спершу пропустити через м'ясорубку зелень петрушки з кропом, потім пекучий перець і часник.

Шаг №9

Пропустити все інше через м'ясорубку.

Шаг №10

Перемелені продукти — перець солодкий, помідори, яблука і моркву — викласти в таз. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні 60 хвилин.

Шаг №11

Додати цукор, сіль, рослинне масло, а також окремо прокрученные – гострий перець, часник і зелень. Добре перемішати аджику, довести до кипіння і зняти з вогню.

Шаг №12

Банки промити. Простерилізувати банки і кришки. Аджику розкласти в банки, закатати.

Шаг №13

Гостра аджика з помідорів з яблуками на зиму готова.
Приємного апетиту!

Подібні рецепти

Вгору