Основне пісочне тісто

6 20 хв. 20 хв.

Основний рецепт пісочного тіста на базі рецептури пісочного тіста для кондитерів. Цей основний рецепт пісочного тіста знадобиться вам для приготування печива, тістечок або коржів для тортів.

Продукти
  • Борошно — 1,5 склянки, Цукор — 0,3 склянки
  • Масло вершкове — 150 г
  • або Маргарин — 150 г
  • Яйця — 1 шт
  • Сіль — 1 щіпка
Приготування

Як робити: Основне пісочне тісто? Дуже просто читайте далі...

Найкраща температура для пісочного тіста — 15-20°C. При більш низькій температурі тісто твердне і його важко розкачати. При температурі вище 25°C масло в тесті розм'якшується і може відокремитися від інших продуктів; таке тісто кришиться при розкочуванні, а приготовані з нього вироби виходять дуже жорсткими. Якщо воно нагрілося від рук, його треба до оброблення охолодити.

Товсті шматки тіста погано пропікаються, тому пісочне тісто розкочують в пласт товщиною 5-10 мм. Роблять це на рівній дошці, інакше в місцях потовщення воно не пропечеться, а там, де тонше, — пригорить. Листи не змащують, так як вироби з пісочного тіста не пригорають.

Пісочні вироби випікають при температурі 200-230°C до золотистого кольору на поверхні та всередині коржів. Пласти пісочного тіста, випікається для нарізних тістечок і тортів, наколюють кінчиком ножа. Якщо пласти в одному місці спеклися, а в іншому місці тісто ще сире, то на спечені місця зверху і знизу кладуть аркуш паперу і продовжують випічку, поки весь пласт не пропечеться.

Якщо жар поширюється в духовці нерівномірно, і в одній частині пласта тісто пропікається, а в іншій — сире, можна покласти на добре пропечені місця аркуші паперу і продовжувати випічку, поки весь пласт не буде готовий. Якщо пласт все ж прилип до дека, можна вирішити проблему таким чином: остудити деко, потім взяти його обома руками і, злегка нахиливши, вдарити краєм, але не сильно, об кут стола, потім спробувати обережно зрушити пласт випічки з місця.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати основне тісто пісочне:

Масло, цукор і яйця розмішують в мисці до однорідної маси.

Шаг №2

Поступово всипають борошно.

Шаг №3

Замішують тісто.

Шаг №4

Основне пісочне тісто готове! Перед використанням рекомендується тісто охолодити в холодильнику.

Вгору