Восьминіг з артишоками гриль

13 5

Дуже смачне дієтичне блюдо з артишоків, обсмажених з цукіні, і відварних восьминогів.

Продукти
  • Восьминіг - 1 кг
  • Артишоки очищені - 400 г
  • Цукіні - 1 шт.
  • Помідори - 3 невеликих
  • Морква
  • Селера
  • Цибуля ріпчаста
  • Лавровий лист
  • Для соусу вінегрет:
  • Сік 1/2 лимона
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Зелень петрушки - 3 гілочки
  • М'ята свіжа - 7 листочків
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування
1 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 1

Восьминогів відварити. Для цього в киплячу солону воду додати очищену моркву, цибулю, селеру і лавровий лист. Кинути туди винну натуральну пробку. Опустити у воду восьминіжок і варити до готовності.

:)
2 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 2

Артишоки, якщо свіжі, очистити і нарізати тонкими скибочками. Якщо використовуються заморожені, розморозити їх заздалегідь.
Цукіні нарізати тонкими кружечками. Підсолити.
Підсмажити овочі на розігрітій сковороді-гриль без масла! Недовго, 5-7 хвилин.

3 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 3

Викласти обсмажені артишоки і цукіні на блюдо.

4 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 4

Помідори розрізати на великі часточки, підсолити і теж обсмажити на сковороді-гриль 3-4 хвилини.

5 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 5

Викласти на блюдо.

6 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 6

У центр помістити нарізаної великими шматками восьминога.

7 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 7

Приготувати соус вінегрет. У мисці збити виделкою сік лимона і оливкову олію. Додати подрібнені петрушку і м'яту. Посолити, поперчити.

8 Восьминіг з артишоками гриль, шаг 8

Заправити страву підготовленим соусом. Дати настоятися 10-15 хвилин. Приємного апетиту!

Вгору