Горіховий торт з білим шоколадом

14

Коржі для цього торта готуються з мінімальною кількістю борошна. Мелені горіхи — основа торта.

Продукти
  • Для коржів:
  • Горіх пекан (мелений) — 300 г
  • Горіх мигдаль (мелений) — 300 г
  • Масло вершкове кімнатної температури — 300 г
  • Яйця великі — 10 шт
  • Цукор — 300 г
  • Борошно — 50 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Мигдальний екстракт — 0,25 ч. л.
  • Для просочення:
  • Вода — 300 г
  • Цукор — 150 г
  • Кірш (вишневий бренді) — 60 г
  • Для шоколадного ганаша:
  • Вершки для збивання — 125 г
  • Шоколад білий — 400 г + шоколадна стружка для декору
Приготування

Як робити: Горіховий торт з білим шоколадом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати горіховий торт з білим шоколадом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом дві круглі жароміцні форми діаметром 23 див Застелити пергаментом, змастити маслом пергамент.

2. Відокремити яєчні білки від жовтків. У мисці збити яєчні жовтки з цукром. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести вершкове масло. Акуратно ввести мелені горіхи, борошно, ванільний і мигдальний екстракти.

3. В окремій мисці на сильній швидкості збити яєчні білки до стійкої піни. Акуратно лопаткою ввести білкову піну в тісто, перемішати. Викласти тісто у дві підготовлені форми, помістити в духовку і випікати коржі для горіхового торта 45-50 хвилин.

4. Готові коржі дістати з духовки, дати охолонути у формах протягом 10 хвилин, а потім дістати коржі, покласти на решітку, дати повністю охолонути.

5. Покласти остиглі коржі в глибокі тарілки і по всій поверхні виробів зробити глибокі проколи шпажкою.

6. Приготувати сироп. У сотейнику змішати воду з цукром, довести до кипіння, варити, помішуючи, 20 хвилин. Зняти з плити, додати бренді. Полити гарячим сиропом коржі, відставити убік.

7. Приготувати шоколадний ганаш. Вершки налити в сотейник, довести до дуже високої температури (майже до кипіння). Рубаний білий шоколад скласти в миску, залити гарячими вершками, добре розмішати. Помістити в холодильник для загустіння, приблизно на 30 хвилин, періодично перемішуючи.

8. Один корж покласти на сервірувальне блюдо, змастити 1/3 всього ганаша, накрити другим коржем, змастити верх і боки горіхового торта залишилися ганашем. Посипати горіховий торт білим шоколадом.

Вгору