Горіховий пиріг

8

Дуже смачний горіховий пиріг, рецепт на основі мелених фісташок і абсолютно без борошна.

Продукти
  • Фісташки — 225 г
  • Яйця великі — 3 шт
  • Цукор — 1 склянка
  • Лимонна цедра — 2 ст. ложки
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Вершки — 125 г
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Горіховий пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати горіховий пиріг:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 225 градусів. Змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

2. Фісташки насипати в сотейник, залити окропом, залишити на 30 секунд. Потім злити воду. З допомогою рушника зняти з горіхів плівку. Насипати фісташки в кухонний процесор, додати цукор, добре подрібнити.

3. Перекласти фісташки в миску, додати яєчні жовтки, лимонну цедру, соду, розпушувач і сіль, перемішати.

4. В окремій мисці збити яєчні білки до пишного стану. Акуратно ввести їх в фісташкову суміш. Викласти масу в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати горіховий пиріг 25-35 хвилин.

5. Готовий горіховий пиріг дістати з духовки, дати охолонути у формі при кімнатній температурі протягом 10 хвилин. Потім зняти роз'ємну форму і дати пирогу охолонути на решітці.

6. Вершковий сир збити з цукровою пудрою, подавати з горіховим пирогом.

Вгору