Горіховий кекс з гарбузом

14 25 хв. 105 хв.

Тісто для кексу готується на рослинному маслі, з додаванням м'якоті гарбуза, мелених горіхів і спецій.

Продукти
  • Гарбуз, м'якоть консервована — 400 г
  • Горіх пекан або волоський (мелений) — 60 г
  • Масло рослинне — 300 г
  • Яйця великі — 4 шт.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Імбир мелений — 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  • Борошно — 450 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 400 г
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове для змащування форми
Приготування

Як робити: Горіховий кекс з гарбузом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати горіховий кекс з гарбузом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 160 градусів. Змастити вершковим маслом форму для кексу (з отвором посередині) діаметром 25 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач, соду, корицю, імбир, мускатний горіх і сіль.

3. В окремій мисці збити цукор з олією, ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести гарбузову м'якоть і сухі інгредієнти. Потім ввести горіхи, перемішати ложкою.

4. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку. Випікати горіховий кекс 70-80 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

5. Дістати горіховий кекс з духовки, провести ножем між бортами форми і кексом. Дати охолонути протягом 15 хвилин, а потім дістати кекс з форми, дати охолонути на решітці до повного охолодження. Остиглий горіховий кекс присипати цукровою пудрою і можна подавати.

Вгору