Горіхові мафіни зі сливами

12

Тісто для мафінів готується з додаванням меленого волоського горіха і різних спецій, чарівний аромат яких підкорить справжніх гурманів.

Продукти
  • Волоський горіх мелений — 100 г
  • Масло вершкове — 180 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 0,5 ч. л.
  • Коріандр мелений — 0,25 ч. л.
  • Гвоздика мелена — 0,25 ч. л.
  • Борошно — 75 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукрова пудра — 230 г
  • Яєчні білки — 6 шт.
  • Сливи (різані скибочками) — 5 шт.
Приготування

Як робити: Горіхові мафіни зі сливами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати горіхові мафіни зі сливами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Змастити маслом 12 маленьких формочок для мафінів.

2. У сотейнику на слабкому вогні розтопити вершкове масло, готувати близько 1 хвилини, до золотистого кольору, але не до коричневого відтінку. Зняти сотейник з плити, дати маслу злегка охолонути.

3. У мисці змішати борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх, коріандр, гвоздику і сіль. Додати цукрову пудру і мелений волоський горіх.

4. В окремій мисці збити яєчні білки до стійкої піни. У білки поступово ввести сухі інгредієнти і розтоплене вершкове масло, акуратно перемішуючи масу лопаткою.

5. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на половину. Вставити зверху скибочки сливи. Помістити горіхові мафіни з сливами в розігріту духовку, випікати 15-18 хвилин, до золотистого кольору.

6. Готові маффіни дістати з духовки, дати охолонути у формах при кімнатній температурі протягом 5 хвилин. Потім дістати горіхові мафіни з сливами їх формочок і дати повністю охолонути на решітці.

Вгору