Горіхове печиво

12 75 хв.

Для цього печива знадобиться горіх пекан, а основний корж готується з пісочного тіста.

Продукти
  • Масло вершкове — 250 г
  • Горіх пекан (рубаний) — 30 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Борошно — 300 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • *
  • Для верху:
  • Шоколад чорний (рубаний) — 100 г
  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор коричневий — 150 г
  • Кукурудзяний сироп — 180 г
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • Ром темний — 1 ст. л.
  • Горіх пекан (рубаний) — 350 г
Приготування

Як робити: Горіхове печиво? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати горіхове печиво:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. Приготувати корж. У чаші кухонного процесора змішати горіхи, цукрову пудру, борошно і сіль, перемішати. Додати вершкове масло, замісити однорідне тісто. Викласти тісто у жаростійку прямокутну форму розміром 33х23 см, розрівняти руками, щоб вийшов плоский корж.

3. Помістити в розігріту духовку, випікати корж 15-20 хвилин, до золотистого кольору.

4. Тим часом приготувати начинку. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло.

5. Перелити шоколад у велику миску, додати цукор, кукурудзяний сироп і ром, добре перемішати. Ввести горіхи, ще раз перемішати.

6. Викласти начинку на випечений корж і знову помістити горіхове печиво в духовку на 20-25 хвилин.

7. Готовому коржу дати повністю охолонути, а потім порізати горіхове печиво на невеликі прямокутники.

Вгору