Ордубадские рулети

10

Багатьом подобається випічка з горіхами. Дуже прості в приготуванні і смачні горіхові рулети з азербайджанського Ордубада.

Продукти
  • Борошно - 400 г
  • Сметана - 150 г
  • Вершкове масло - 120 г
  • Горіхи волоські - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Сіль - за бажанням
  • Кориця - 0,5 чайної ложки
  • Мед - 1 ст. ложка
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 1,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати ордубадские рулети з горіхами:

Борошно просіяти, вершкове масло розм'якшити.

Шаг №2

Вершкове масло збити, додати сметану, а потім, поступово, борошно. Все це я зробила з допомогою міксера. Викласти тісто на стіл і вимішувати його руками ще 5-7 хвилин. Тісто досить м'яке.

Шаг №3

Горіхи злегка підсмажити на сковороді, потім подрібнити в м'ясорубці, перемішати із цукром, корицею і розтопленим медом.

Шаг №4

Тісто розділити на три порції і розкачати кожну в коло товщиною 5 мм

Шаг №5

На середину рівним шаром покласти начинку, підвернути на неї з двох боків краї тіста і згорнути рулетом.

Шаг №6

Рулети викласти на деко, застелене пергаментом або фольгою, змащеній олією. Зверху рулети змастити яєчним жовтком. Випікати ордубадские рулети при температурі 200 градусів 35-40 хвилин. Рулети повинні зверху зарум'яниться.

Шаг №7

Остиглі ордубадские рулети посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки.
Приємного апетиту!

Вгору