Помаранчеве різотто

13

Смачне, ароматне різотто з гарбузом і дуже корисне, адже гарбуз - джерело вітамінів і лідер за вмістом заліза серед овочів.

Продукти
  • Гарбуз - 500 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик часнику
  • Олія оливкова - 2 ст. ложки
  • Рис круглозернистий - 150 г
  • Біле вино - 100 мл
  • Курячий бульйон - 500 мл
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сир твердий - 50 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Петрушка рубана - 1 ст. ложка
  • Сіль
  • Перець
Приготування

Як робити: Помаранчеве різотто? Дуже просто читайте далі...

Щоб приготувати смачне різотто, потрібно:

1. Вибрати рис. Найкраще підходить середньозерний рис. При варінні він виділяє достатню кількість крохмалю, і рисова маса виходить потрібної консистенції - разваристой і трохи клейкої. Перед варінням рис не миють, щоб не вимити з нього крохмаль.

2. М'ясний або овочевий бульйон, який додають порціями рис при варінні, повинен бути гарячим. Якщо бульйон буде остиглим, різотто втратить свою ніжну консистенцію.

3. Варять різотто 20 хвилин на повільному вогні, безперервно помішуючи.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати різотто з гарбузом:

Очистити цибулю і часник.

Шаг №2

М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками. Цибулю і часник порубати і обсмажують на оливковій олії 3 хвилини.

Шаг №3

Додати гарбуз, рис і тушкувати 5 хвилин. Влити вино і готувати, помішуючи, поки воно не випарується. Посолити і поперчити.

Шаг №4

Влити половину гарячого бульйону. Додати лавровий лист. Готувати різотто з гарбузом під кришкою 20-25 хвилин на середньому вогні, час від часу підливаючи бульйон, що залишився і помішуючи.

Шаг №5

Натерти сир.

Шаг №6

Видалити лавровий лист. Посипати різотто з гарбузом тертим сиром і додати вершкове масло. Перемішати різотто і посипати зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору