Омлет по-японськи — тамагояки

4

Тамагояки або яєчний омлет по-японськи – одне з найвідоміших страв японської кухні, яка стала дуже популярна у всьому світі. Рецепт тамагояки нескладний, і хоча його приготування вимагає деякої вправності, ви зможете здивувати гостей, подавши їм солодкий омлет по-японськи.

Продукти
  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Саке — 3 ст. ложки
  • соєвий Соус — 2 ч. ложки
  • Олія рослинна — 0,25 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для омлету по-японськи.

Шаг №2

Як приготувати тамагояки:

Розбийте яйця в миску і добре збийте.

Шаг №3

Додайте саке, цукор, соєвий соус.

Шаг №4

Знову добре збийте.

Шаг №5

Розігрійте сковороду на сильному вогні і вилийте на неї рослинне масло. Коли масло розігріється, видаліть надлишки серветкою і збережіть її для подальшого використання.

Шаг №6

Вилийте на сковороду 0,25 яєчної суміші і дайте їй розтектися по всій поверхні.

Шаг №7

Коли яйце наполовину загусне, скрутіть омлет за допомогою паличок в трубочку по напрямку від себе.

Змастіть вільну частину сковороди серветкою, просоченою маслом, після чого відсуньте згорнутий омлет на протилежний край сковороди і змажте звільнилася частина.
Знову налийте на сковороду 0,25 частина яєчної суміші і дайте їй розтектися по всій поверхні — в тому числі і під згорнутий омлет (для цього необхідно злегка підняти його).

Повторіть все ще 2 рази — в результаті у вас вийде великий яєчний рулет — тамагояки.

Шаг №8

Коли тамагояки підрум'яниться, приберіть його з сковороди і залиште остигати на 10 хвилин.

Наріжте яєчний омлет по-японськи на шматочки товщиною 2 див.

Вгору