Оленина тушкована

11 4

Оленина гаситься з овочами та спеціями, а також з додаванням вершків.

Продукти
  • Оленіна, філе — 600 г, Ріпа — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Яловець — 5-6 ягід
  • Масло вершкове — 40 г
  • Олія рослинна — 30 г
  • Бульйон яловичий — 500 г
  • Томатна паста — 60-75 г
  • Борошно — 15 г (1 ст. л.)
  • Лавровий лист — 2-3 шт.
  • Чорний перець горошком — 4-5 шт.
  • Вершки жирні — 300 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Оленина тушкована? Дуже просто читайте далі...

1. М'ясо порізати шматками. Цибулю і ріпу почистити і порізати кубиками. Ягоди ялівцю розкришити.

2. У великій товстостінній каструлі (казанку) розтопити вершкове і рослинне масла, викласти м'ясо, смажити, помішуючи, до коричневого кольору з усіх сторін, близько 10 хвилин.

3. Висипати в казанок цибулю, готувати ще 3-5 хвилин. Додати ріпу, готувати, помішуючи, приблизно 5 хвилин.

4. Томатну пасту розвести в яловичому бульйоні.

5. Посипати вміст каструлі борошном, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Додати ялівцеві ягоди, лавровий лист і чорний перчик, залити бульйоном. На сильному вогні довести масу до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою, тушкувати м'ясо близько 1,5 години, до м'якого стану.

6. Ввести в каструлю з м'ясом вершки, готувати ще 10 хвилин. Посолити і поперчити рагу за смаком.

Вгору