Оладки закусочні

15

Оладки на дріжджах подаються як порційна закуска, з топпінгом з копченої та солоної риби.

Продукти
  • Дріжджі свіжі — 25 г
  • Цукор — 1 ч. л.
  • тепла Вода — 50 г, Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Борошно — 175 г
  • Яєчні білки — 3 шт.
  • Масло рослинне — 150 г
  • *
  • Для начинки:
  • Лосось копчений (нарізаний скибочками)
  • Оселедець солона (рубана)
  • ріпчаста Цибуля (рубаний)
  • Сметана
  • Ікра
  • Кріп
  • Лимонні дольки
Приготування

Як робити: Оладки закусочні? Дуже просто читайте далі...

1. В теплу воду розкришити дріжджі і насипати цукор, розмішати. Залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.

2. В окремій великій мисці змішати 200 г теплого молока з яєчними жовтками і сіллю.

3. Ввести в миску з теплим молоком розведені дріжджі і борошно, перемішати до однорідності. Залишити для підйому на 4-5 годин, обмяв за цей час кілька разів.

4. У тісто ввести молоко, що залишилося. Яєчні білки збити в окремій мисці до пишного стану. Ввести їх в тісто, перемішати, залишити хвилин на 30.

5. У великій сковороді на середньому вогні розігріти рослинне масло. Ложкою викласти на сковороду тісто (приблизно 2 ст. ложки один оладок), готувати на середньому вогні до золотистого кольору. Потім перевернути і готувати також до красивого золотистого кольору. Приготувати таким чином всі оладки.

6. Ви можете подати оладки окремо від топінгу, щоб гості самі могли вибрати що їм по душі. А можна відразу подати оладки з топінгом, але слід пам'ятати, що цибуля не подається з ікрою.

Вгору