Оладки з гарбуза з картоплею

9 6 80 хв. 100 хв.

Ситні і смачні золотисті оладки з гарбуза з картоплею дуже гарні на сніданок.

Продукти
  • Гарбуз — 500 г
  • Картопля — 500 г
  • Борошно — 3 ст. ложки
  • Яйця — 2 шт
  • Молоко — 0,25-0,5 склянки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна — 2-3 ст. ложки
  • Сметана — 150-200 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для оладок з гарбуза з картоплею.

Шаг №2

Як приготувати оладки з гарбуза з картоплею:

Картоплю очистити і вимити.
Очищений сиру картоплю натерти на тертці (дрібної).

Шаг №3

Молоко закип'ятити.

Шаг №4

Картоплю перекласти в миску і залити невеликою кількістю киплячого молока, щоб картопля втратив специфічний присмак сирого, дати постояти 5-7 хвилин.

Шаг №5

Залишки молока злити.

Шаг №6

Гарбуз очистити, вимити, натерти на дрібній тертці.

Шаг №7

Відокремити жовтки від білків.

Шаг №8

До картоплі додати протерту сиру гарбуз, жовтки яєць, борошно, смаком посолити і поперчити.

Шаг №9

Добре збити білки яєць (збивати на максимальної потужності 5 хвилин).

Шаг №10

Збиті білки обережно ввести в гарбузову масу.

Шаг №11

На сковороді розігріти рослинне масло. Ложкою викласти підготовлену масу.
Смажити оладки з гарбуза з картоплею на середньому вогні розігрітому (перегрітій) рослинному маслі спочатку 3-4 хвилини.

Шаг №12

А потім перевернути і смажити оладки з гарбузом і картоплею ще 3 хвилини так, щоб з з обох сторін оладок утворилася золотава скоринка.

Також обсмажити і решта оладки. Масло додавати по міру необхідності.

Шаг №13

Подати гарбузово-картопляні оладки гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту!

Вгору