Оладки з тріски і креветок

9 4

Блюдо іспанської кухні з солоної тріски і відварених креветок. Оладки готуються на горохової суміші і пшеничного борошна.

Продукти
  • Тріска солона - 200 г
  • Креветки варені очищені - 200 г
  • Цибуля (молодий) - 1 шт.
  • Борошно горохова - 100 г
  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Вода (для тіста) - 1,3 склянки
  • Зелень петрушки - 0,5 пучка
  • Масло рослинне для фритюру
  • Шафран - на смак
Покрокове приготування

Шаг №1

Тріску дрібно нарізати.

Шаг №2

Залити нарізану тріску холодною водою.

Шаг №3

Креветки дрібно нарізати.

Шаг №4

Подрібнити цибулю.

Шаг №5

Порубати петрушку.

Шаг №6

Змішати пшеничне та горохове борошно.

Шаг №7

Додати воду, перемішати.

Шаг №8

Тріску вийняти з води, додати в тісто.

Шаг №9

Викласти на тісто креветки.

Шаг №10

Додасть цибулю і петрушку.
Ретельно перемішати.

Шаг №11

Посипати шафраном, перемішати і дати настоятися.

Шаг №12

На сковороді добре розігріти рослинне масло (достатня кількість, шаром приблизно 1-1,5 см). Ложкою викладати тісто в кипляче масло, злегка распластывать оладки, так, щоб вони майже повністю були покриті олією. Смажити до рум'яності з двох сторін.

Шаг №13

Готові оладки викласти на паперову серветку, щоб вбралося зайве масло.

Шаг №14

Приємного апетиту!

Вгору