Оладки дріжджові

8

Хочеться пишних оладок? Запропонуємо оладки дріжджові. І смачні і пишні. Дріжджові млинці гарні з начинкою з розпарених сухофруктів (слива, курага), а також з м'ясною, рибною начинкою, навесні — з начинкою із зеленої цибулі з вареним яйцем, щавлю, ревеню.

Продукти
  • Борошно — 2 склянки, Яйця — 5 шт
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Дріжджі сухі активні — 5 г
  • дріжджі свіжі — 25 г
  • Вода — 1 склянка
  • Масло рослинне (топлене або злив. маргарин) — 50 г
  • Цукор — 1-2 ст. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1 щіпка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для оладок дріжджових перед вами.

Шаг №2

Як приготувати оладки дріжджові:

Дріжджі попередньо розвести в склянці, додавши трохи теплої води, дати постояти 5-7 хв.

Шаг №3

Борошно просіяти.

Шаг №4

У миску вбити яйця.

Шаг №5

Яйця, цукор, сіль збити віночком.

Шаг №6

Все ретельно вимішати. Щоб не було грудочок, підігріту воду влити в борошно, додавши суміш з яйця, цукру і солі. Перемішати віночком. Тісто повинно мати консистенцію дуже густої сметани.

Шаг №7

Поставити в тепле місце, щоб тісто трохи підійшло (на 20-30 хвилин).

Шаг №8

Розігріти сковороду, додати масло (20 г). У гаряче масло столовою ложкою викласти оладки. Піч оладки дріжджові на середньому вогні спочатку з одного боку до рум'яного кольору (1-2 хвилини).

Шаг №9

А потім перевернути і пекти оладки дріжджові також з іншого боку (близько 1 хвилини).

Шаг №10

Так спекти все оладки, олію можна додавати в міру потреби.

Шаг №11

Оладки дріжджові готові.
Приємного апетиту!

Вгору