Окрошка з шинкою

10 4

Окрошку з шинкою можна приготувати на квасі, а можна на сколотинах.

Продукти
  • Квас або пахта — 1 л
  • Шинка — 250 г
  • Огірок — 250 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Сметана — 100 г
  • Цибуля зелена — 1 пучок
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Кріп свіжий (рубаний) — 45 г
Приготування

Як робити: Окрошка з шинкою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати окрошку з шинкою:

1. Яйця відварити, почистити і відокремити жовтки від білків.

2. Яєчні жовтки скласти у велику миску, розім'яти. Додати гірчицю і 100 г сметани, перемішати. Поступово ввести квас (або маслянку).

3. Яєчні білки порубати. М'ясо порізати невеликими шматочками. Огірок і зелену цибулю дрібно посікти.

4. У миску з квасом викласти м'ясо, огірок, зелена цибуля і яєчні білки, додати цукор, кріп і сіль за смаком, окрошку з шинкою добре перемішати.

5. Подавати окрошку в порційних тарілках. У кожну порцію окрошки з шинкою можна додатково покласти сметану.

Вгору