Огірки солоні по-домашньому (мамин рецепт)

Нет фото

Огірочки виходять завжди тверді і хрусткі)

Продукти
  • Огірок свіжий
  • Парасольки кропу, Листя смородини, Листя хрону
  • Часник
  • Перець червоний (гострий)
  • Сіль
  • Вода
Приготування

Як робити: Огірки солоні по-домашньому (мамин рецепт)? Дуже просто читайте далі...

1. На трьох-літрову банку нам знадобитися: 3 столові ложки солі з гіркою, 3-4 парасольки кропу, 5-6 листків смородини(чорної), 2 листків хрону, 4-5 зубків часнику, 1см від стручки червоного перцю. Ділимо інгредієнти (крім солі і води) на рівні частини і одну частину закладаємо в чисту трьох-літрову банку.

2. Огірки, попередньо помивши (якщо огірки подвялі, замочіть їх на 4-5 годин в холодній воді) і видаливши обидва кінця, щільно укладаємо зверху на зелень. Беремо частину зелені і укладаємо зверху на огірки.

3. В 1 літрі холодної води розводимо три столові ложки солі і заливаємо в банку. Доливаємо до верхнього краю банки води за необхідності. Важливо після затоки сольового розчину закрити банку кришкою і 3-4 рази перевернути банку догори ногами, щоб сіль рівномірно розподілилася по всьому об'єму банки.

4. Ставимо банку на тарілку, накриваємо марлею і на три дні забуваємо про неї.

Минуло три дні. Якщо у вас не виникло бажання на другий і третій день поласувати малосольними огірочками (що цілком природно і не карається), то ми продовжимо процес консервації.

5. В залежності від кількості банок кип'ятимо воду в потрібному обсязі. З кожної банки зливаємо розсіл в індивідуальну для кожної банки каструлю і ставимо на вогонь для кип'ятіння (не на великий вогонь).

А в цей час заливаємо наші банки окропом під самий верх (заливаємо по стінці, повільно повертаючи банку, щоб прогріти стінки і банка не лопнула). Чому кип'ятимо розсіл повільно? Та просто в момент його закипання з огірків (залитих окропом) повинен вийти весь повітря.

Ну от, повітря з огірків вийшов, розсіл закипів, повертаємо його в банку (якщо обсягу розсолу не вистачає до верху, не біда, доливаємо окропом) і зафарбовуємо кришкою.

6. Перевертаємо, перевіряємо якість загортання і в перевернутому положенні ставимо остигати, попередньо обгорнувши банки ковдрою або іншими теплими речами. Чим довше остигає, тим краще. Повірте, якщо у вас все вийде (в чому я особисто не сумніваюся), на будь-якому столі ці огірочки будуть хітом.

Приємного апетиту!

Вгору