Огірки солодкі консервовані

7

Хочете дізнатися цікавий рецепт солодких маринованих огірків? А будь ласка:) Для цих консервів слід брати дрібні, рівні за розміром огірки (корнішони).

Продукти
  • На літрову банку:
  • Огірки — 600-650 г
  • Оцет 9% — 60 г
  • Склад заливки для 3 банок:
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 300 г
  • Кориця — на кінчику ножа
  • Гвоздика — 3-5 шт.
  • Перець запашний — 3-5 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для консервування солодких огірків перед вами.

Шаг №2

Як приготувати солодкі огірки консервовані:

Огірки ретельно миють гумової губкою або м'якою щіткою, за бажанням зрізують плодоніжки.

Шаг №3

Огірки бланшують у киплячій воді 3-4 хв.

Шаг №4

Після чого огірки негайно охолоджують у холодній воді.

Шаг №5

Банки ретельно миють. Огірки закладають в банки.

Шаг №6

У банку вливають порцію оцту по рецептурі.

Шаг №7

Роблять заливку. Для цього змішують інгредієнти, при слабкому кипінні заливку варять 10 хв з корицею, гвоздикою і запашним перцем.

Шаг №8

Огірки заливають гарячою заливкою.

Шаг №9

Банки накривають кришками і стерилізують: півлітрові — 8-10 хв, літрові — 10-12 хв.

Шаг №10

Банки закочують. Огірки солодкі консервовані готові.

Шаг №11

Готові солодкі консервовані огірочки. Приємного апетиту!

Вгору