Огірки малосольні (свежепросольные)

7 10 30 хв. 30 хв.

Улюблена літня закуска - огірки малосольні. Рецепт їх приготування дуже простий - мінімум часу і вже через день ви зможете поласувати хрусткими малосольними огірочками!

Продукти
  • Огірок свіжий - 20 шт.
  • Корінь хрону - 20 г
  • або листя хрону - 2 шт.
  • Кріп - 20 г
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Вода - 1,5 л
  • Сіль - 75-80 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

Відібрати дрібні огірки із зеленою шкіркою, пружні і щільні, з недорозвиненими насінням (пожовклі для переробки непридатні), ретельно промити, зрізати кінчики.

Шаг №3

Корінь хрону помити, нарізати тонкими пластинками.

Шаг №4

Часник почистити, нарізати шматочками.

Шаг №5

Кріп ретельно промити.

Шаг №6

Підготовлені огірки покласти в скляну банку або керамічний посуд, переслоив гілками кропу з парасольками, листям або нарізаними тонкими скибочками кореня хрону і часточками часнику.

Шаг №7

В гарячій воді (близько 80 градусів) розчинити сіль.

Шаг №8

Огірки залити доверху гарячим розчином солі.

Шаг №9

Через добу огірки готові до вживання.

Шаг №10

Приємного апетиту!

Вгору