Хрусткі огірки

8

Заготовимо на зиму огірочки. Тверденькие, хрусткі. Як без них...

Продукти
  • На 3-х літрову банку:
  • Огірки — приблизно 1,8 кг
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Хрін — 1 аркуш
  • Перець чорний горошком — 5 шт.
  • Листя чорної смородини — 1 гілочка
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Для розсолу:
  • Вода — 1 л.
  • Сіль — 2,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом хрустких огірочків перед вами.

Шаг №2

Як приготувати хрусткі огірки консервовані:

Огірки добре миють. Готують і миють прянощі.
банки Ретельно миють.

Шаг №3

Роблять холодний розсіл (з розрахунку 2,5 ст. ложки солі на 1 л води).

Шаг №4

Часник чистять, ріжуть шматочками. У банки кладуть часник, хрін, перець горошком, листя смородини, лаврові листочки.

Шаг №5

Потім укладають огірки щільно. Огірки в банках заливають холодним розсолом.

Шаг №6

Огірки солятся 4-5 діб.

Шаг №7

Потім розсіл виливають з банок, огірки промивають 2-3 рази водою, але так, щоб прянощі не випадали з банок.

Шаг №8

Промиті огірки заливають доверху чистою кип'яченою) холодною водою.

Шаг №9

Банки закочують.

Шаг №10

Хрусткі огірки готові. Зберігати хрусткі огірки можна в будь-якому місці, але бажано в прохолодному.
Приємного апетиту!

Вгору