Огірковий гаспачо

13

Холодний суп з огірками, кавуном, зеленню, імбиром. З додаванням натурального йогурту.

Продукти
  • Огірок — 4 шт.
  • Кавун (нарізаний кубиками) — 2,5 склянки, Цибуля ріпчаста, невеликий — 1/2 шт.
  • Мята свіжа (нарізана) — 1,5 склянки (пучок)
  • Кінза свіжа (нарізана) — 2 ст. ложки
  • Йогурт без добавок — 1 склянка
  • Лимонний сік — 3 ст. ложки
  • Імбир свіжий корінь (тертий) — 1 ч. ложка
  • Перець чилі — ½ ч. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Сир Фета — 1/3 склянки
  • Насіння гарбуза — ½ склянки
  • Масло (з додаванням перцю чилі)
Приготування

Як робити: Огірковий гаспачо? Дуже просто читайте далі...

Тіффані Тіссен, ведуча розважального кулінарного телеканалу Food Network (шоу «Вечеря у Тіффані»), поділилася одним зі своїх улюблених рецептів:

1. М'яту дрібно нарізати. Огірки очистити і нарізати. М'якоть кавуна без кісточок нарізати кубиками. Цибулю тонко нарізати. Кінзу дрібно нарізати. Імбир натерти.

2. Відкласти 2 ложки м'яти в окрему ємність. Решту м'яту помістити у велику миску, додати огірки, 2 склянки гарбузового кубиків, йогурт, цибулю, кінзу, лимонний сік, імбир, чилі і 2 чайні ложки солі.

3. Суміш поступово додавати в кухонний комбайн до отримання однорідної маси. Спробувати, при необхідності додати сіль.

4. Отриманий суп поставити в холодильник на 2 години.

5. Охолодити чаші для подачі гаспачо в холодильнику.

6. Гаспачо розлити по чашах. Зверху прикрасити сиром фета, кавуном, підсмаженими гарбузовим насінням і залишками м'яти.

7. Збризнути отримане блюдо рослинним маслом, змішаним з перцем чилі в невеликій кількості.

Вгору