Одеський борщ з бичками

11

Літо, літо, де ти?.. Довгими зимовими вечорами перед очима стоять сонце, море, пірс і бички. А ще - борщ із бичками, істинно одеське блюдо. Цей одеський борщ з бичками мене навчила готувати моя бабуся - корінна одеситка.

Продукти
  • Буряки
  • Картопля
  • Квасоля
  • Морква
  • Капуста білокачанна
  • Цибуля ріпчаста
  • Помідори або томатна паста
  • Корінь петрушки або селери
  • Лавровий лист
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Цукор
  • Олія рослинна
  • Бички свіжі
  • Борошно (для обжарювання бичків)
Приготування

Як робити: Одеський борщ з бичками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати борщ-по-одеськи:

Отже, припустимо, ваш чоловік приніс з риболовлі (або з магазину, це вже як пощастить) деяку кількість бичків. Не поспішайте віддавати їх кішці, навіть якщо «це не бичко, а якісь воши...». Це той випадок, коли розмір не має значення.

Починайте готувати звичайний пісний борщ із квасолею. Борщ повинен вийти насичений, тому як в тому анекдоті:

»Євреї, ви хочете щоб чай був смачний? Кладіть побільше заварки!...»

Як чистити бичків для одеського борщу? Бичков розпотрошили, луску можна не чистити. Великих бичків поріжте на дві частини, дрібних «бичочков», як каже бабуся, різати не треба.

Потім гарненько обсмажте на сковороді і додати в борщ за 10 хвилин до його готовності. Борщу з бичками дайте настоятися не менше години. Подавайте до такого борщу по-одеськи сметану, часник, червоний перець, козячу бринзу або гострий сир.

Приємного вам апетиту і шоб ви міні були здорові!

Покрокове приготування
1 Одеський борщ з бичками, шаг 1

Вгору