Дуже смачний борщ без капусти

Всі звикли що в борщ повинна йти капуста, і раніше я з нею і готувала, але як-то капусти не було в наявності і довелося робити без неї. Нашій родині навіть здалося смачніше. Тепер тільки так і готую. А ще відкрию секрет як зробити борщ бордовий і насичений!

Продукти
  • М'ясо (у мене були гомілки курячі 4 шт.)
  • Картопля — 3 шт.
  • Буряк — 3 шт. маленькі
  • Морква — 1 шт. середня
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. середня
  • Зелень
  • Спеції
  • Сік лимона — 2-3 ч. л. (за смаком, хто як любить, можна і не додавати)
Приготування

Як робити: Дуже смачний борщ без капусти? Дуже просто читайте далі...

Беремо м'ясо: миємо, ріжемо, кладемо в каструлю з водою і варимо. Тим часом готуємо овочі: картоплю очистити і порізати на шматочки (я ріжу тонкою соломкою, це знову ж таки на любителя), моркву натерти на крупній тертці, цибулю очистити і порізати. А ось і секрет бордового борщу: буряк добре помити й очистити від шкірки, а ось шкірку не викидати а покласти в маленьку каструльку, залити водою (приблизно грам 200-300) і зварити. Вода стане прямо насичено бордової. Цей барвник натуральний знадобиться нам в кінці. Саму буряк або натерти на тертці або нарізати соломкою або брусочками на ваш смак. Отже: м'ясо зварилося, його виймаємо остуджуємо і расщипляем на маленькі шматочки (знову ж кому як подобається, можна і на кістки залишити, тоді виймати не треба). Закладаємо картоплю. Цибулю з морквою викладаємо на розігріту сковороду тушкуємо під кришкою (зверніть увагу — БЕЗ масла), коли цибуля та морква свій дадуть сік, додаємо кілька ложок бульйону з каструлі і тушкуємо до готовності (або напівготовності), періодично додаючи бульйон. До картоплі додаємо м'ясо. Туди ж відправляємо свелу. Потім і смаження. Варимо до готовності. За 15 хвилин до готовності, солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист, зелень (якщо суха, а якщо свіжа то її кладемо в кінці коли вимкнемо або ж прямо в тарілку), додаємо лимонний сік, можна додати трохи цукру, знову ж таки, на ваш смак. Розмішуємо. А тепер вливаємо наш барвник і доводимо до кипіння. Вимикаємо і даємо настоятися хвилин 15. Ось і все, борщ готовий. Тепер він буде бордовий і насичений. Подавайте зі сметанкою. Приємного апетиту!

P. S. часник я не додавала тому що моя дитина його не їсть і якщо почує аромат часнику то борщ буде не чіпатимуть.

Вгору