Новорічний салат з куркою і грибами «Лист календаря»

9

Продумуємо святкове меню до Нового року. Салат курячий з печерицями та сиром викладається шарами, а оформлення — саме новорічне:)

Продукти
  • Куряча грудка, ціла — 1 шт
  • Печериці — 200 г
  • Сир — 100 г
  • Перець червоний болгарський — 1 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Майонез — 200 г
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

Курячу грудку вимити, викласти в каструльку, залити холодною водою, посолити (1 ч. ложка), поставити на вогонь, довести до кипіння, варити близько 30 хвилин на середньому вогні.

Шаг №3

Яйця викласти в каструлю, залити холодною водою, посолити. Довести до кипіння. Варити на невеликому вогні круто (близько 10 хвилин). Акуратно злити окріп, залити яйця холодною водою. Охолодити, очистити.

Шаг №4

Відокремити жовтки від білків. Білки натерти на середній тертці.

Шаг №5

Потім жовтки натерти на середній тертці.

Шаг №6

Твердий сир натерти на крупній тертці.

Шаг №7

Філе охолодити. Нарізати кубиками або порвати на шматочки.

Шаг №8

Печериці вимити, нарізати тонкими пластинками.

Шаг №9

Болгарський перець вимити, розрізати на шматки, очистити від насіння, нарізати кубиками.

Шаг №10

Цибуля ріпчаста очистити, вимити, порізати тонкими півкільцями або кубиками.

Шаг №11

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю. Злегка обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (близько 1 хвилини). Цибулю вийняти.

Шаг №12

В масло викласти підготовлені гриби. Печериці підсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки, помішуючи, 4-5 хвилин. Посолити, поперчити за смаком. Охолодити.

Шаг №13

Яблуко вимити, очистити від шкірки і насіння. Натерти на крупній тертці.

Шаг №14

Зібрати салат. Продукти викладати рівномірно шарами, прямокутником.
1 шар: смажену цибулю.
2 шар: гриби + сітка майонезу.
3 шар: куряче м'ясо + сітка майонезу.
4 шар: перець + сітка майонезу.
5 шар: тертий сир.
6 шар: яблуко (викласти зверху і з боків салату, розрівняти ножем, надати форму прямокутника).
7 шар: майонез (добре розрівняти ножем).
8 шар: жовтки і білки (жовтки викласти у верхній частині салату, імітуючи кріплення перекидного календаря, а білки — на частину салату.).

Шаг №15

Цифру можна зробити з червоного перцю або ковбаси. Прикрасити салат зеленню і червоною ікрою.
Новорічний салат з куркою і грибами готовий.
Приємного апетиту!

Вгору