Норвезька закуска

Нет фото
2 20 хв.

Закуска яка не залишить байдужим нікого

Продукти
  • сьомга 60г
  • цукіні 40г
  • Пармезан 20г
  • кунжут 5г
  • лимон 10г
  • сіль, перець.
  • Соус:
  • гливи 50г
  • біле сухе вино 50мл
  • вершки 33% 100мл
  • болгарський перець 20г
  • цибуля-порей 10г
  • куркума 1г
  • сіль.
  • Прикраса:
  • листя салату 50г
  • лимон 10г
  • маслини 10г.
Приготування

Як робити: Норвезька закуска? Дуже просто читайте далі...

Беремо цукіні, тонко нарізаємо вздовж, щоб вийшли довгі пластини товщиною 0,5 див. Філе сьомги тонко нарізаємо, солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком. Рівномірно розподіляємо половину натертого сиру і половину смаженого кунжуту на скибочці цукіні. Зверху кладемо підготовлену сьомгу і посипаємо її залишилися сиром і кунжутом. Накриваємо цей «бутерброд» ще однією пластиною цукіні, закручуємо все в рулет і складаємо шпажкою. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо запікати 8-10 хв.

В цей час готуємо соус:

Нарізані гливи обсмажуємо на розпеченій сковороді до золотистого кольору, потім вливаємо біле сухе вино і трохи його упарюємо. Додаємо вершки, нарізаний середнім кубиком болгарський перець і нарізану соломкою цибулю, сіль, перець. Продовжуємо готувати соус 3-4 хв. і в кінці додаємо шафран або куркуму. На красиву тарілку викладаємо готові рулетики, прикрашаємо листям салату, лимоном і маслинами. Збоку підливаємо соус.

Джерело: eda-server.ru/cook-book/chef/norwegian_snack.htm

Вгору