Ніжний пиріг зі сливами

13 8 25 хв. 60 хв.

Цей сливовий пиріг виходить, дійсно, дуже ніжним, смачним і ароматним!

Продукти
  • Сливи — 500 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) — 100 г + масло для змащування
  • Цукор — 150 г
  • Цукор ванільний — 10-12 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 100 г
  • Крохмаль — 100 г
  • Розпушувач — 2-3 ч. ложки
  • (або сода — 1 ч. ложка лимонна кислота — 0,5 ч. ложки)
  • Для посипання:
  • Мигдаль рубаний — 50 г
  • Цукор — 3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для ніжного сливового пирога. (Масло залишити при кімнатній температурі хвилин на 20, щоб воно стало м'яким.)

Шаг №2

Як приготувати ніжний пиріг зі сливами:

Сливи вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки.

Шаг №3

Форму для випічки повністю покрити фольгою або папером для випічки (можна загнути краю назовні), добре змастити олією.

Шаг №4

Збити масло з цукром і ванільним цукром до пишної маси.

Шаг №5

Додати яйця по одному.

Шаг №6

Змішати борошно з крохмалем і розпушувачем (або з содою і лимонною кислотою).

Шаг №7

Потроху (столовою ложкою) додавати суху суміш в масляно-яєчну масу.

Шаг №8

Перемішати тісто до однорідності.

Шаг №9

Розігріти духовку до 180 градусів.
Сливи укласти у форму зрізом вниз.

Шаг №10

Поверх злив викласти тісто, розрівняти.
Випікати пиріг в духовці на середньому рівні, приблизно 30 хвилин.

Шаг №11

Вийняти форму з духовки, дати пирогу охолонути протягом 10 хвилин, потім перевернути його на тарілку і зняти фольгу.

Шаг №12

Мигдаль порубати і, якщо не смажений, підсмажити його на сухій сковороді, помішуючи, поки не стане золотистим, остудити. Перемішати рубаний мигдаль з цукром.

Шаг №13

Посипати мигдалем пиріг.

Шаг №14

Ніжний пиріг зі сливами готовий. Приємного апетиту!

Вгору