Ніжна кабачкова ікра

9

Консервована ікра з кабачків на зиму, з солодким перцем і цибулею.

Продукти
  • Кабачки (цукіні), не дрібні — 5 шт. (2 кг очищених)
  • Перець солодкий — 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 кг
  • Томатна паста — 350 г
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Сіль — 2 ст. ложки (без гірки)
  • Оцет 9% — 0,5 склянки
  • Олія — 0,5 склянки
  • Суміш мелених перців — 2 ч. ложки
Приготування

Як робити: Ніжна кабачкова ікра? Дуже просто читайте далі...

З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 3 літри ніжною кабачкової ікри.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати ніжну кабачкову ікру:

Кабачки очистити, нарізати шматочками.

Шаг №2

Кабачки подрібнити з допомогою кухонного комбайна (або пропустити через м'ясорубку) до однорідної маси. Перекласти в каструлю (алюмінієвий).

Шаг №3

Перець очистити, нарізати, подрібнити до однорідної маси.

Шаг №4

Цибулю очистити, нарізати, подрібнити до однорідної маси.

Шаг №5

Додати в каструлю з кабачками перець і цибулю. Перемішати.

Шаг №6

Додати томатну пасту. Перемішати.

Шаг №7

Поставити каструлю на невеликий вогонь і варити овочеву масу, не накриваючи кришкою, хвилин 30-40. Періодично помішувати, щоб не підгоріло (варити овочі бажано в алюмінієвій каструлі або в каструлю з товстим дном, але не в емальованому).

Шаг №8

Додати цукор.

Шаг №9

Всипати сіль.

Шаг №10

Додати оцет.

Шаг №11

Влити олію.

Шаг №12

Залишити ікру покипіти на невеликому вогні ще приблизно 15 хвилин.

Шаг №13

Розкласти кабачкову ікру в підготовлені (попередньо стерилізовані) банки до самого верху, щоб у банку не залишалося повітря.

Шаг №14

Закрити (закатати) кришками, перевернути, залишити на 5-6 годин для повільного остигання.
Ніжна кабачкова ікра на зиму готова.

Вгору