Справжній Узбецький Плов

10 60 хв. 60 хв.

Справжній плов

Продукти
  • 1 кг Рису
  • 1 кг М'ясо
  • 200 мл Рослинного масла
  • Цибуля 5 шт
  • 1 кг Моркви(жовтий і червоний)
  • Сіль за смаком
  • Зіра 15 гр
  • Родзинки 10 гр ( сушені )
  • Барбарис 10 гр ( сушені )
  • Чорний перець (круглі)
  • Часник 2 шт
  • Іранський горох 2 склянки ( готові )
Приготування

Як робити: Справжній Узбецький Плов? Дуже просто читайте далі...

Підготовка інгредієнтів, моркву очищаємо і ріжемо на великі соломки, цибулю ріжемо дрібно, м'ясо великі шматочки,горох за день з приготування плову залишаємо в теплому воді щоб вони опухли.

Розігріваємо казан вливаємо олію і розжарити до максимуму потім смажимо м'ясо хвилина 3-4, відразу ж кладемо цибулю, смажимо до золотистого кольору, потім додаємо моркву смажимо поки не стане м'яким кидаємо зіру, родзинки, чорний перець, барбарис, горох, ретельно перемішуємо, в кип'ячену воду додаємо сіль за смаком я додавав 10-15 гр, доливаємо в страва до покриття моркви коли закип'ятить робимо вогонь трохи нижче, поки м'ясо готуватися беремо рис ретельно моєму, в теплу воду залишаємо рис поки не підготується м'ясо, 30-40 хвилин, після виливаємо воду з рису додаємо в нашу заготовку не перемішуємо, додаємо кип'ячену воду до покриття рису 1 см, піднімаємо вогонь до кипіння потім відразу ж зменшуємо коли кип'ятити почнемо перемішуємо тільки рис нижня частина не чіпаємо коли опуститися вода до нижнього частья робимо вогонь максимально низьким закриваємо казан кришкою і тримаємо 20 хвилин. і вуаля Узбецький смачний плов готовий, надалі додам покрокове приготування.

Вгору