Справжній німецький штрудель

11 6 25 хв. 60 хв.

Для штруделя можна використовувати дріжджове тісто, як на хліб, або просте - на кислому молоці або кефірі.

Продукти
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 150 г
  • Сметана - 100 г
  • Кефір - 0,5 л
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Борошно - 1 кг
  • Олія рослинна - 50-100 мл
  • Цибуля - 2-3 шт.
  • Картопля - 1 кг
  • Сіль - 1,5 ч. ложка
  • Цукор - 1 ч. ложка
Приготування

Як робити: Справжній німецький штрудель? Дуже просто читайте далі...

Як варіант, німецький штрудель готують з кислою капустою - тушкують капусту з товстими шматками копченої свинини або солоного свинячого сала. Картоплю кладуть за бажанням поверх капусти, ну а зверху - шматки рулету з тіста.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для німецького штруделя.

Шаг №2

Як приготувати німецький штрудель з картоплею:

Розтопити і трохи охолодити масло.

Шаг №3

Збити два яйця, додати 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку цукру.

Шаг №4

Додати 100 г розігрітого до рідкого стану масла (або кулінарного жиру).

Шаг №5

Додати 100 г сметани і півлітра кефіру.

Шаг №6

Додати пів чайної ложки соди. Далі поступово додавати борошно.

Шаг №7

Замісити некруте тісто.

Шаг №8

Тісто для штруделя розкачати великим колом товщиною 0,3-0,5 див. Змастити маслом (50 г).

Шаг №9

Згорнути в рулет.

Шаг №10

Рулет нарізати шматками.

Шаг №11

Картоплю очистити і вимити. Велику розрізати.

Шаг №12

Цибуля очистити, вимити і дрібно нарізати.

Шаг №13

У казані розігріти рослинне масло. Викласти і обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору цибулю (5 хвилин).

Шаг №14

Потім туди укласти картоплю цілу або розрізану на дві-чотири частини, посолити і залити водою так, щоб шар картоплі був майже покрито водою.

Шаг №15

Поверх картоплі викласти шматки рулету. Все щільно закрити кришкою і залишити на 30-35 хвилин на невеликому вогні.

Шаг №16

Штрудель по-німецьки готовий. Приємного апетиту!

Вгору