Надійний спосіб закачування огірків

11 1 60 хв. 60 хв.

Закачування огірків на зиму, напевно, самий улюблений і поширений вид домашнього консервування. У кожної господині свої рецепти закачування огірків, свої секрети. Пропонуємо ще один простий і надійний рецепт закачування огірків.

Продукти
  • На 3-літрову банку:
  • Кріп парасольки - 3-4 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Листя чорної смородини - 3 шт.
  • Листя хрону - 1 аркуш
  • Листя дуба - 2 шт.
  • Огірок (приблизно) - 20 шт
  • Перець чорний горошком - 5 шт.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Сіль - 3 ст. ложки
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% - 100 м
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

Огірки перебирають і добре промивають. За бажанням обрізають кінчики огірків.

Шаг №3

Банки добре миють, можна з содою. Ретельно промивають пряну зелень.

Шаг №4

В чисто вимиті банки кладуть по 3-4 парасольки кропу, 5 зубчиків часнику, 3 смородинового листа, порізаний або цілий лист хрону, 2 дубового листочка.

Шаг №5

Огірки ставлять вертикально (приблизно 20 шт).

Шаг №6

Кип'ятять чайник. Заливають окропом всі банки, накривають кришками і нехай вони стоять, поки не закипить друга вода (7-10 хвилин).

Шаг №7

Воду з банок зливають (воно нам не знадобиться).

Шаг №8

Заливають банки другий раз (близько 10 хвилин). За цей час ставлять на плиту чисту воду для третього затоки. Коли вода закипіла воду з банок зливають у банку кладуть: 5 горошин чорного перцю, 3 лаврових листки, 3 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 100 г оцту. Заливають третьої чистої киплячою водою.

Шаг №9

Накривають банку кришкою, закочують, банки перевертають догори дном і закривають закачування з огірків ковдрами до ранку.

Шаг №10

Консервовані огірки на зиму готові.
Приємного апетиту!

Вгору