М'ятний соус

4

Цей традиційний м'ятний соус англійці подають до смаженої баранини, а також маринують у ньому м'ясо перед приготуванням.

Продукти
  • Для 1 склянки соусу знадобиться:
  • Великий пучок м'яти
  • Окріп — 100 г
  • Винний оцет — 150 г
  • Цукор білий — 30 р (2 ст. л.)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати англійська м'ятний соус до баранині:

1. М'яту дрібно порубати гострим ножем і скласти в миску об'ємом 600 грамів.
2. Залити м'яту окропом і залишити на 10 хвилин.
3. У остиглу м'яту з водою ввести оцет і цукор, розмішати до розчинення цукру, але не м'яти листочки м'яти.
4. Стерилізувати скляну пляшку і перелити в неї м'ятний соус, щільно закрити кришкою і зробити маркування дати. Поставити соус холодильник до повного охолодження, і надалі зберігати м'ятний соус холодильнику. Закупорений соус може зберігатися в прохолодному місці до 6 місяців, але після відкупорювання пляшки м'ятний соус потрібно використовувати в протягом 3 тижнів.

Вгору