М'ясо, запечене під листковим тестом

9 4

Майже м'ясний пиріг, але по суті - тушковане м'ясо з грибами, яке потім запікається під листковим тестом. Таке блюдо виглядає набагато ефектніше, ніж просто тушковане м'ясо.

Продукти
  • Яловича вирізка (одним шматком) - 900 г
  • Печериці свіжі (різані на половинки) - 120 г
  • Листкове тісто готове (розморожене) - 500 г
  • Масло вершкове - 25 г
  • ріпчаста Цибуля (дрібно різаний) - 1 шт.
  • Борошно - 30 г (2 ст. л.)
  • Олія соняшникова - 45 г (3 ст. л.)
  • Портер (темне пиво) - 300 г
  • Яловичий бульйон - 300 г
  • Яйце (злегка збите) - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - по смаку
Покрокове приготування
1 М'ясо, запечене під листковим тестом, шаг 1

Як приготувати запечене м'ясо в листковому тесті:

1. Вершкове масло розтопити у великій чавунній каструлі, висипати цибулю і смажити до м'якого стану, приблизно 5 хвилин. Викласти в каструлю різані гриби і смажити, помішуючи, ще 5 хвилин.

2. М'ясо помити, просушити паперовим рушником і порізати кубиками розміром 2,5 сантиметра. У невеликий пластиковий пакет насипати борошно, викласти в пакет м'ясо і добре струсити.

:)
2 М'ясо, запечене під листковим тестом, шаг 2

3. Дістати з каструлі цибулю і гриби, перекласти на тарілку. Додати в каструлю олію і викласти з пакету м'ясо, смажити до коричневого кольору з усіх сторін. (Борошно з пакета не висипати, тільки шматочки м'яса).

4. Викласти в каструлю з м'ясом смажену цибулю з грибами, залити пивом, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати м'ясо близько 1 години, періодично помішуючи.

5. Готове м'ясо з грибами і цибулею, посолити і поперчити, викласти у термостійку форму об'ємом приблизно 1,5 літра. Накрити і залишити остигати при кімнатній температурі. Включити духовку для попереднього розігріву до 230 градусів.

3 М'ясо, запечене під листковим тестом, шаг 3

6. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто і вирізати фігуру, подібну формі в якій буде запікатися м'ясо, але тісто має бути на 4 сантиметри більше. По колу вирізати смужку тесту шириною 2,5 сантиметра.

4 М'ясо, запечене під листковим тестом, шаг 4

7. Краї форми з м'ясом змастити водою і викласти на них смужку тіста, змастити її збитим яйцем і зверху закрити м'ясо пластом тіста, краї придавити, щоб вони добре зімкнулися з нижньої смугою тесту. Пальцями зробити хвилястий кантик. Із залишків тіста вирізати фігурки по вашому розсуду.

5 М'ясо, запечене під листковим тестом, шаг 5

8. Верхівку змастити збитим яйцем, накласти вирізані фігурки з тіста, їх теж зверху змастити яйцем.

9. Зробити в тесті кілька проколів, щоб при випіканні виходив пар. Помістити форму в холодильник на 10 хвилин.

10. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 15 хвилин, потім зменшити температуру до 200 градусів, готувати запечене м'ясо в листковому тісті ще 15-20 хвилин, до золотистого кольору тесту.
Подавати запечене м'ясо в листковому тісті гарячим.

Вгору