М'ясо, запечене під пісочним тістом

4

Тушковане м'ясо запікається в духовці під кришкою» з тіста. Майже м'ясний пиріг, дуже смачно.

Продукти
  • Теляча лопатка (різана кубиками) - 450 г
  • Шинка копчена (різана кубиками) - 230 г
  • Яйця (зварені круто і порізані скибочками) - 2 шт.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1/4 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове - 25 г
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) - 1 шт.
  • Курячий або яловичий бульйон - 600 г
  • Петрушка свіжа (рублена) - 30 г (2 ст. л.)
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно - 180 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Крижана вода (скільки піде)
  • Яйце (збите) - 1 шт.
Покрокове приготування
1 М'ясо, запечене під пісочним тістом, шаг 1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. У мисці з'єднати шинку і телятину, перемішати. Борошно змішати з перцем і гірчицею, посипати цією сумішшю м'ясо, перемішати.

2. У великій товстостінній каструлі (казанку) розігріти вершкове масло і соняшникову олії, викласти в казанок все м'ясо і обсмажити з усіх боків до золотистого кольору. Перекласти м'ясо на тарілку.

3. В ту ж каструлю висипати цибулю, смажити, помішуючи, до м'якого стану. Потім ввести в казанок бульйон і викласти смажене м'ясо, добре перемішати, накрити кришкою, довести до кипіння і помістити каструлю в духовку, готувати м'ясо до м'якого стану, приблизно 1,5 години.

4. Приготувати тісто. У велику миску насипати борошно, покласти вершкове масло і руками все добре перемішати, розминаючи масло (повинна вийти однорідна крошкообразная маса). Потім, додаючи по ложці води, замісити туге однорідне тісто.

:)
2 М'ясо, запечене під пісочним тістом, шаг 2

5. Готове м'ясо викласти у термостійку форму об'ємом приблизно 1,5 літра. На м'ясо викласти скибочки яйця, посипати петрушкою.

6. Тісто розкачати в пласт, за діаметром на 4 см більше діаметру форми. Накрити цим тестом форму з м'ясом, добре придавивши до м'яса, тісто як би потоне у формі, придавити краю до бортикам форми, а обрізати зайве тісто. Із залишків тіста можна вирізати будь-які фігурки (наприклад, листочки), викласти їх на верх пирога змастити всі збитим яйцем. На поверхні тіста зробити кілька проколів ножем, щоб при випіканні виходив пар. Помістити «пиріг в розігріту духовку і випікати 30-40 хвилин, до золотистого кольору.

Вгору