М'ясо, тушковану з овочами

10 6 35 хв.

Яловичина гаситься з овочами, з вином і бульйоном.

Продукти
  • Яловичина (різана шматками 2,5 см) — 900 г
  • Морква середнього розміру (різана скибочками) — 4 шт.
  • Картопля великий (чищений і нарізаний шматками 2,5 см) — 2 шт.
  • Перець болгарський червоний (нарізаний кубиками 2,5 см) — 2 шт.
  • Селера черешкова (нарізаний кубиками 2,5 см) — 1 стебло
  • Олія рослинна — 1 ст. л.
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 1 шт
  • Часник (рубаний) — 6 зубків
  • Вино червоне сухе — 1,75 склянки
  • Бульйон яловичий — 400 г
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Вустерширський соус — 1 ст. л.
  • гострий Соус з кайенского перцю — 2-3 ч. л.
  • Перець чилі червоний, сушений (крихти) — 0,25 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: М'ясо, тушковану з овочами? Дуже просто читайте далі...

1. У великій (4-6 л) чавунній каструлі (казанку) розігріти рослинне масло. Висипати в каструлю моркву, селеру, цибулю і часник, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім викласти в казан м'ясо, готувати, помішуючи, до коричневого кольору, близько 15 хвилин. Злити зайвий жир.

2. Ввести в каструлю вино, бульйон, томатну пасту, вустерширський соус, червоний перець і гострий соус. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою, готувати рагу близько 1 години, періодично помішуючи.

3. Викласти в каструлю з м'ясом картоплю, довести до кипіння, накрити кришкою, готувати ще 15-20 хвилин, до м'якого стану картоплі.

4. У невеликій мисці змішати 2 ст. ложки холодної води з крохмалем. Ввести цю суміш в рагу, готувати пару хвилин, до загусання соусу.

Вгору