М'ясо по-ірландськи

4 4 20 хв. 60 хв.

Приготовані котлети по ірландському рецептом вийшли дуже смачними, соковитими.

Продукти
  • М'ясний фарш (у мене яловичина) - 500 г
  • Бекон смужками (чим жирніше, тим краще) - приблизно 150-200 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 30-50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати м'ясо по-ірландськи:

У фарш нічого не додаємо. Я його добре перемішала, відбила і розділила на 4 великих котлети. Може тому і в назві рецепта присутнє слово «м'ясо». Адже готуємо рубане м'ясо без котлетних добавок.

Шаг №2

Оперезати котлети смужками бекону. У мене бекон був сирокопчений, що теж, напевно, позначилося на добрий смак котлет.

Шаг №3

Змастити котлети рослинним маслом і обсмажити з двох сторін протягом 5-10 хвилин.
З ірландським мірками м'ясо всередині повинно залишатися сируватим. Кожна господиня повинна сама визначити тривалість смаження.

Шаг №4

Ми до сирого м'яса не привчені, так і якість нашого м'яса буває сумнівним, тому я загорнула котлети в фольгу і довела м'ясо по-ірландськи до готовності в теплій (до 100 градусів) духовці (30 хвилин). Солити і перчити слід вже готові котлети.

Шаг №5

Для гарніру на що залишився на сковороді жирі обсмажила зварений в мундирі і очищений картопля дрібний.
Можна подати м'ясо по-ірландськи на підсмажених скибочках хліба.

М'ясо по-ірландськи готово. Приємного апетиту!

Вгору