М'ясний «пиріг» «Чайна троянда»

11

Запеканочку смачненьку готувала. Правда, на пиріг вона мало схожа вийшла... Зараз розповім чому... Але спочатку все по порядку...

Продукти
  • Грудка куряча - 3-4 шт.
  • Сік половини великого лимона
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Гриби мариновані - 1 банка
  • Морква - 3 шт.
  • Вершки - 3-4 ст. л.
  • Олія рослинна (оливкова) - 3-4 ст. л.
  • Сир твердий - 150 г
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Мускатний горіх
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати м'ясний «пиріг»:

Першим ділом замаринуем м'ясо.
За рецептом потрібно 2 курячі грудки, я взяла 3 і мені не вистачило. Думаю 4 або навіть 5 було б в самий раз.

Шаг №2

Ріжемо тонкими смужками, складаємо в глибоку тарілку (миску).

Шаг №3

Я взяла сік половини лимона, тому він у мене великий був.
А ще для такого випадку купила мускатний горіх (порошок).
(Коштує він 270 гіней за кг! 270 помножте на 6 і отримаєте приблизну ціну в рублях.) Я взяла 25 грам. Ну, скажу чесно, нічого особливого. Навіть не уявляю, навіщо такі гроші за нього платити, коріандр набагато приємніше пахне... ІМХО

Шаг №4

Вичавлюємо в тарілку сік лимона, додаємо сіль, перець, мускатний горіх.

Шаг №5

Перемішуємо, приминаем і залишаємо маринуватися.

Шаг №6

Тим часом відварюємо моркву.

Шаг №7

Потім дрібно ріжемо цибулю, а гриби я взяла вже порізані.

Шаг №8

Цибулю пасеруємо на рослинній олії.

Шаг №9

Додаємо гриби, трохи підсмажимо.

Шаг №10

Потім додаємо вершки.

Шаг №11

Перемішуємо і трохи тушкуємо.

Шаг №12

Вогнетривку Форму змажемо рослинним маслом (у мене одноразова форма 20 см).

Шаг №13

Укладаємо смужки м'яса на дно і з боків (треба було щільніше мені укладати).

Шаг №14

Присипаємо тертим сиром (сиру теж потрібно було б побільше).

Шаг №15

Викладаємо остиглі гриби.

Шаг №16

Варену моркву натерти на крупній тертці.

Шаг №17

Викласти моркву зверху грибів.

Шаг №18

Зверху укладаємо по спіралі шматочки залишився м'яса (ось тут мені забракло м'яса, потрібно дуже щільно укладати його).

Шаг №19

Ставимо м'ясний «пиріг» в попередньо розігріту духовку. Запікаємо при 200 С 30 хвилин.
Пиріг дасть багато соку, тому через 30 хвилин весь сік злити.

Шаг №20

І присипати місця з'єднань шматочків м'яса сиром.

Шаг №21

Приблизно так.

Шаг №22

Знову ставимо м'ясний «пиріг» у духовку. Даємо сиру розплавитися і злегка підрум'янитися. Залишаємо у формі хвилин на 10 і перекладаємо м'ясний «пиріг» на блюдо.

Шаг №23

Запеканочка нам всім сподобалася. Але мені не вистачало там часничку, а дітям картоплі. Так що можна картоплю окремо відварити...

Приємного апетиту!

Вгору