М'ясний фарш для пиріжків

8 12 30 хв. 60 хв.

Любите пиріжки? А з якою начинкою? Порекомендуємо м'ясний фарш для пиріжків. Смачно і ситно. Приготувати м'ясну начинку для пиріжків вам допоможе наш покроковий рецепт з фотографіями.

Продукти
  • М'якоть яловичини — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 головки
  • Борошно пшеничне — 4 ч. ложки
  • Масло вершкове — 80 г
  • або маргарин — 80 г
  • Зелень петрушки — 3 ст. ложки (за смаком
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком)
Приготування

Як робити: М'ясний фарш для пиріжків? Дуже просто читайте далі...

Можна приготувати фарш для пирогів і пиріжків з вареного м'яса. Для цього м'ясо покласти в киплячу воду (співвідношення води і м'яса 1,5:1), довести до кипіння, після чого зменшити нагрів і продовжити варіння без кипіння при 85-90°С. Варене м'ясо відокремити від кісток і разом з пасерованою цибулею пропустити через м'ясорубку, додати мелений перець, зелень, соус, сіль і все перемішати.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти на м'ясний фарш для пиріжків перед вами.

Шаг №2

Як приготувати фарш для пиріжків:

М'ясо вимити, пропустити через м'ясорубку або подрібнити на шматки масою 40-50 р.

Шаг №3

Розігріти сковороду, викласти масло (або маргарин). М'ясний фарш або шматочки м'яса покласти на добре нагріту сковороду і обсмажити на сильному вогні, помішуючи 4-5 хвилин. Після чого додати воду або бульйон (0,3 склянки), закрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до розм'якшення (Фарш — 15 хвилин, а м'ясо близько 30 хвилин).

Шаг №4

Готове м'ясо охолодити, пропустити через м'ясорубку.

Шаг №5

Зварити соус. Борошно пасерувати на маслі, що залишилося після смаження м'яса до появи світло-кремового забарвлення на середньому вогні. Поступово розводити білим процідженим бульйоном. Гарячий бульйон вливати в борошняну пасеровку малими дозами, безперервно помішувати в одну сторону. Маса повинна бути консистенції густої сметани. Влити решту бульйону, добре розмішати до утворення однорідної маси.

Шаг №6

Зелень промити, дрібно нарізати.

Шаг №7

Цибуля очистити, вимити, нарізати кубиками.

Шаг №8

Сковороду розігріти, додати масло, викласти цибулю ріпчасту, обсмажити на середньому вогні 2-3 хвилини (до золотистого кольору).

Шаг №9

До м'яса додати зелень, пасеровану цибулю, соус, перець, сіль і все перемішати.

Шаг №10

М'ясний фарш для пиріжків готовий. Охолодити і можна приступати до формування пиріжків.
Приємного апетиту!

Вгору