М'який сир з магазинного молока

2 2

Ніжний домашній сир з купленого молока.

Продукти
  • Молоко (жирністю 3,2%) - 2 л
  • Кислота лимонна - 0,3 ч. л. (без гірки)
Покрокове приготування
1 М'який сир з магазинного молока, шаг 1

Виливаємо молоко в каструлю, доводимо до температури 37 градусів.
Легкий спосіб перевірити температуру-опустити палець в молоко. Якщо температура близька до температури вашого тіла, значить молоко потрібної температури. Додаємо лимонну кислоту і починаємо помішувати. Майже відразу починають утворюватися пластівці))) Варимо хвилин 5

:)
2 М'який сир з магазинного молока, шаг 2

Викладаємо марлю, складену вдвічі, в сито, сито ставимо в каструлю, виливаємо нашу масу в сито. Чекаємо поки стече, близько 3-х годин. Все, наш домашній сир готовий! Сир виходить як сирна маса, приблизно 250 гр.
Приємного апетиту!

3 М'який сир з магазинного молока, шаг 3

Для тих, кому подобається більш щільний сир, робимо наступне. Викладаємо отриманий сир в каструлю, додаємо молока (близько 200 мл) і варимо 5 хвилин. Проробляємо ту ж саму процедуру, що й спочатку. Тільки часу знадобиться набагато менше, близько 30 хв, щоб повністю злилася сироватка.

4 М'який сир з магазинного молока, шаг 4

Через деякий час у нас виходить ось такий, більш щільний комкова, сир
Приємного апетиту))

Вгору