М'який сир «Лабне» з йогурту

5

Лабне - це ніжний крем-сир, популярний в країнах Близького і Срднего Сходу, в Середземномор'ї. Продукт готують з отцеженного натурального йогурту, і зробити лабне в домашніх умовах зовсім нескладно.

Продукти
  • Йогурт натуральний, без добавок (грецький) - 2 чашки
  • М'ята сушена - 1 ч. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Масло оливкове - кілька ложок (для сиру і для грінок)
  • Хліб (для подачі) - наприклад, 4 піти
Приготування

Як робити: М'який сир «Лабне» з йогурту? Дуже просто читайте далі...

Лабне можна їсти «в чистому вигляді», додавати в салати або інші страви. А можна приготувати з лабне відмінну закуску, додавши оливкова олія і прянощі. Лабне смачний з обсмаженою хлібом, крекерами і т.п.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати лабне:

У миску покладіть марлю. Налийте в марлю йогурт.

Шаг №2

Кінці марлі зав'яжіть вузлом.

Шаг №3

Підвісьте марлю з йогуртом на 12 годин, щоб стекла сироватка.

Шаг №4

Дістаньте з марлі готовий сир лабне.
Посоліть, полийте олією. Обережно перемішайте.

Шаг №5

Піту розріжте на 8 частин. На сковороді розігрійте олію. Обсмажте шматочки хліба (піти) з двох боків до рум'яності.

Шаг №6

Перекладіть обсмажений хліб на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Шаг №7

Лабне посипте сушеної м'ятою і подавайте з обсмаженою хлібом.

Приємного апетиту!

Вгору